Första sidan Redigera gästbok

Välkommen till Ekespångs Kennel


Ekespångs kennel

Vi som bor här är jag, Susanne, min man Micke och våra 4 barn är utflugna. Förutom våra hundar finns här några katter och hästar. Hundarna lever ett underbart lantliv och de är med oss hela dagarna vad vi än gör. En del av dem tycker om att åka traktor, en annan vallar, en tredje älskar att spela fotboll med barnen och någon har till uppgift att vakta huset, som sagt sysselsättning dagarna i ända. Men vid matlagningsplatsen i köket är ändå favoritplatsen, där en och annan godbit kan "trilla" ner.

Huset nymålat och fint

Jag älskar att ha mina hundar runt omkring mig och mitt liv har kretsat kring hundar och andra djur sedan jag var liten. min första hund var en Golden och sedan har det passerat en hel del olika raser genom åren tills jag 1990 skaffade min första Berner, som hette Kompis, och då var jag fast.

Lång tradition

Min första Berner kull föddes i okt - 99 och sedan har det kommit en kull då och då, det är fantastiskt roligt att följa dessa hundar. Jag följer som sagt "mina" hundar efter bästa förmåga och jag är mycket noga med att de som köper hund hos mig röntgar HD & ED och deltar i ett mentaltest när hundarna är ca: 1½ år gamla.

Mentaltest

Viktigt för mig är hundarnas fysiska och mentala hälsa, BPH "mentalt unghunds test" och röntgen är ett bra sätt att få en glimt av att jag är på rätt väg i mitt avelsarbete, plus att det är värdefull information för hundägaren själv. När tillfälle finns åker jag gärna på utställningar för att meritera mina hundar och få en bedömning av deras exteriör, titta på andra hundar och givetvis för att träffa fler hundtokiga människor. Jag hoppas ni får en trevlig stund på Ekespångs hemsida och vill ni ha kontakt med mig går det bra att ringa eller "maila".

Flygfoto över en del av gården, innan vi gjorde iordning huset utvändigt.